省中考英语复习大全!!!超详细

导读:中考英语复习资料:数词、冠词考点集汇、讲解和训练,一.单项填空1.Listen!Someofthegirls________aboutHarryPotter.Let‘sjointhem.A.aretalkingB.talkC.willtalkD.talked2.Ourteacher,MissChen,________Englishontheradiothedayboreyesterday.A.

省中考英语复习大全!!!超详细

一.单项填空

1. Listen! Some of the girls ________ about Harry Potter. Let‘s join them. A. are talking B. talk C. will talk D. talked

2. Our teacher, Miss Chen, ________English on the radio the day bore yesterday. A. teaches B. taught C. will teach D. had taught

3. I don‘t think I _________ you in that dress before. A. have seen B. was seeing C. saw D. see

4. Susan‘s parents have bought a large house with a swimming pool. It _______ be very expensive. A. must B. can C. mustn‘t D. can‘t

5. Coffee is ready. How nice it ________ ! Would you like some? A. looks B. smells C. sounds D. feels

6. ― Mr. Zhu, you‘d better _______ too much meat. You are already over weight,‖ said the doctor. A. not to eat B. to eat C. not eat D. eat

7. ―Don‘t always make Michael ________ this or that. He is already a big boy, dear,‖ Mr. Bush said to his wife. A. do B. to do C. does D. did

8. Sorry, I can‘t hear you clearly. Will you please ________ your E-mail address? I‘ll write it down. A. review B. recite C. report D. repeat

9. Don‘t ________ your coat, Tom! It‘s easy to catch cold in spring. A. take away B. take off C. take down D. take out

10. You _______ go and ask Meimei. She _______ know the answer. A. must; can B. must; may C. need; can D. can; may 11. I‘m sorry you‘ve missed the train. It ________ 10 minutes ago. A. left B. has left C. had left D. has been left

12. I bought a new dictionary and it ________ me 30 yuan. A. paid B. spent C. took D. cost

13. ---Mum, may I go out and play basketball? ---_______ you _______ your homework yet?

A. Do; finish B. Are; finishing C. Did; finishing D. Have; finished

17

14. I have to go now. Please remember to ________ the lights when you leave. A. turn off B. turn down C. turn up D. turn on

15. A talk on Chinese history ________ in the school next week. A. be given B. has been given C. will be given D. will give 16. Look! How heavy the rain is! You‘d better ________. A. don‘t go now B. stay here when it stops C. not leave until it stops D. not to leave at once 17. You may go fishing if your work ________.

A. is done B. will be done C. has done D. have done 18. Cotton _______ nice and soft. A. is felt B. is feeling C. feel D. feels

19. ---Who cleaned the blackboard yesterday, Dick? ---John _________.

A. cleaned B. does C. did D. is

20. ---Linda had nothing for breakfast this morning, _______? ---No. She got up too late.

A. had she B. hadn‘t she C. did she D. didn‘t she 二. 阅读短文,并用括号中所给动词的适当形式填空。 A

My name is Wang Bing. I‘m from China. Now I ___1____ (study) at this school. I ____2___ (arrive) here on January 8. Since then, I ____3____ (make) a lot of friends. At school we speak English all the time. Next week, some new students from Africa, Asia and Latin America ____4____ (come) to our school. I‘m very glad to know this because I enjoy ____5____ (meet) people from other countries. 1. study/am studying 2. arrived 3. have made 4. will come 5. meeting B

Since 1946, one of the most important inventions has been the computer. It has been changing all our lives. The first computer ____1___ (build) in 1946. It ____2____ (be) as large as a room and very difficult and slow ____3____ (use). But since the invention of silicon ―chip‖(硅片),computers ____4____ (become) smaller, easier and faster to operate. Some computers ____5____ (be) as small as TV sets. Some can even ____6___ (make) smaller than a book. And computers ____7____ (get) smaller and smaller all the time. Who knows what the computers of tomorrow ____8___ (be) like?

18

There ____9___ (be) several reasons why the computer is useful to us. First, a lot of information can ____10____ (put) into computer. Second, the computer works very quickly---thousands of times faster than a man and it will not be tired. Third, modern computers can be built into other kinds of machines, like radios, cars and planes. So today people can spend less time doing more work with a computer. 三. 用所给动词的适当形式填空

1. No matter what the weather is like, you can always find surfers out _______ (ride) the waves. 2. ---What do you use the key for?

---It is ________ (use) for making the robot work.

3. No news _______ (be) good news. I‘m sure Jane is still all right. 4. ---Are you feeling better these days?

---Yes, much better. I _______ as well as these days for a long time. 5. It ________ (rain) heavily, you‘d better not go out now. 6. The city of Xian _______ (become) cleaner and cleaner. 7. The boys enjoy _______ (see) fight films very much. 8. He left the room without _______ (say) goodbye. 9. Rice ________ (grow) in the south of China.

10. Many trees ________ (plant) in our school yard these years.

四. 用方框中所给的动词或动词词组的适当形式填入下列句子里,使其意思通顺,每个动词或动词词组只能用一次 Allow, fall, not be, phone, receive, show, send for, pay for, be used for, turn it off, keep on

1. It‘s rather hot today, but the weather report says the temperature _______ to 28C tomorrow.

2. ―Remember, nobody ________ to eat or drink in the computer room,‖ the assistant said to the new students. 3. Hi, Mike! I _________ your invitation. Thank you very much. I‘ll come on time. 4. This time yesterday I ________ the foreigners around the ancient church.

5. My uncle phoned the booking office of the airline, and he was told there _______ any flights to Singapore in the following three days because of the bad weather. 6. Don‘t lose heart and ________ trying.

7. Don‘t watch TV. It‘s too late. Please _______ and go to bed right now. 8. Computers are useful. They can ________ sending E-mail. 9. If you‘ve lost this book, you have to _______ it.

19

10. Both of his feet were hurt in the accident. _______ a doctor, please. 【练习答案】

一.1.A 2.B 3.A 4.A 5.B 6.C 7.A 8.D 9.B 10.D 11.A 12.D 13.D 14.A 15.C 16.C 17.A 18.D 19.C 20.C 二. 1. was built 2.was 3. to use 4. have become 5. are 6. be made 7. are getting 8. will be 9. are 10. be put 三. 1.riding 2.used 3.is 4.have not felt 5.is raining 6. is becoming 7.seeing 8.sayig 9.is grown 10.have been planted

四. 1.will fall 2.is allowed 3.have received 4.was showing 5.would not be 6.keep on 7.turn it off 8.be used for 9.pay for 10.Send for

中考英语复习资料:数词、冠词考点集汇、讲解和训练

【考点直击】

1.不定冠词a与an的用法 2.定冠词the的用法 3.\零\冠词

4.基数词的用法 5.序数词的用法 【名师点睛】 一. 冠词的用法

冠词是虚词,放在名词之前,用来说明名词指的人或事物。冠词有两种。 A(an)叫不定冠词,the叫定冠词。A用在辅音之前,an用在元音之前。 1. 不定冠词的用法

(1) a和an均用在单数名词之前,表示某一类人或事物。例如: John is a student.

Mary is an English teacher.

(2) 指某一类人或事物中的任何一个。例如: A steel worker makes steel. Pass me an apple, please.

(3) 指某人或某物,但不具体说明何人或何物。例如: A student wants to see you. A girl is waiting for you outside.

(4) 表示―每一‖的意思,相当于every。例如: Take the medicine three times a day.

They go to see their parents once a week. 2. 定冠词用法

(1) 特指某(些)人或某(些)事物。例如: The book on the desk is an English dictionary. Beijing is the capital of China.

(2) 指说话人和听话人都熟悉的人或事物。例如: Open the door, please. Jack is in the library.

20

(3) 上文提到过的人或事物。例如:

Yesterday John‘s father bought him a new bike. The bike cost him 200 yuan. (4) 表示世界上独一无二的事物。例如:

The sun rises in the east and sets in the west. (5) 用在序数词和形容词最高级之前。例如: Shanghai is the biggest city in China. January is the first month of the year.

(6) 用在某些形容词之前,表示某一类人或事物。例如: The nurse is kind to the sick.

We should take good care of the old.

(7) 用在某些专有名词之前和某些习惯用语中。例如:

the Great Wall, the Summer palace, in the morning, in the open air等。 (8) 用在姓氏复数之前,表示―某某一家人‖,―某某夫妇‖。例如: the Browns, the whites等。 3. 不用冠词的情况

(1) 某些专有名词,抽象名词和物质名词前一般不用冠词。例如: China, Canada, Japanese, glass, water, love等。

(2) 名词前已有作定语用的this, that, my, your, whose, some, any, no, each, every等代词时,不用冠词。例如: That is my cap.

I have some questions. Go down this street.

(3) 复数名词表示一类人或事物时,不用冠词。 They are workers. We are students.

(4) 称呼语前不用冠词,表示头衔和职务的名词前也不加冠词。例如: I don‘t feel well today, Mother.

Bush was made president of the U.S.

(5) 三餐饭的名称前,球类活动,学科和节目名词前,常不用冠词。例如: I have lunch at home.

He often plays football after class.

We have English and maths every day.

(6) 在某些固定词组里,名词之前常不用冠词。例如:

By air, at night, at home, go to bed, go to school, on foot, from morning till night 等。 二. 数词的用法

数词分基数词和序数词。基数词表示数目,序数词表示顺序。 1. 基数词的用法

(1) 基数词在句中主要用作主语、宾语、定语、表语、同位语,例如: Thirty of them are Party members.(主语) --- How many would you like? --- Three ,please.(作宾语)

The nine boys are from Tianjin.(定语) Six plus four is ten.(表语)

We four will go with you.(同位语)

(2) 表示一个具体数字时,hundred, thousand, million一律不用复数;在表示一个不确定数字时则用复数。例如: Our country has a population of 1,300 million people. There are three thousand students in our school.

After the war, thousands of people became homeless.

21

五星文库wxphp.com包含总结汇报、专业文献、文档下载、教学研究、人文社科、资格考试、IT计算机、党团工作以及省中考英语复习大全!!!超详细等内容。

本文共10页12345678>>10